Omgeving Edersee

Midden in het natuurpark Kellerwald-Edersee ligt de bijna 27 km lange Edersee, een van de grootste stuwmeren van Europa. De heldere blauwgroene Edersee geldt als eldorado voor hengelaars, zeilers en liefhebbers voor de watersport.

Of je gaat genieten van een boottocht over dit stuwmeer of voorzichtig met de voetjes in het water na een wandeling door de uitgestrekte bossen of idyllische dorpen. Vakantiegangers vinden hier een natuurlijk landschap in zijn puurste vorm. Dit prachtige stukje aarde is een waar paradijs.

Door een fantastisch vrijetijdsaanbod is er naast het bezoek aan dit meer en de diepe bossen en inrichting van dit natuurpark geen plaats voor verveling.

Motorrijden

Sauerland het paradijs voor motorrijders. Er zijn vele uitdagende routes voor de motorrijders én de verzorging voor de berijder en motor is uitstekend.

Sauerland staat bekend als het land van de duizend bergen dus je hebt genoeg uitdaging. Je rijdt door golvende landschappen met lange, dan weer scherpe bochten. De ene bergtop ga je via uitdagende haarspeldbochten omhoog, de volgende is weer eenvoudiger en gemakkelijker, veel afwisseling dus. Veel uitdagende en leuke toertochten waar je alle geheimen van Sauerland kunt ontdekken. Motorroutes aanwezig.

Wandelen / Fietsen

Het gaat in het Sauerland steeds omhoog en omlaag, langs mooie vakwerkhuisjes, door golvende landschappen met groene bergen, lange bergkammen en brede dalen.

Op de lange afstand wandelpaden Sauerland-Höhenflug, Sauerland-Waldroute en de Medebacher rundweg, zie ons wandelarrangement, wordt de veelzijdigheid van de streek verkend. De Sauerlandse wandeldorpen – zoals Winterberg & Hallenberg, Willingen, Brilon, Diemelsee, Medebach, Olsberg zijn de meest aantrekkelijke wandelplaatsen van de streek. Ze bieden de wandelgast namelijk een zeer afwisselend net aan wandelpaden, die gemarkeerd en van wegwijzers voorzien zijn, zodat men niet verdwaalt. In elke plaats is er tenminste één gecertificeerd predikaatswandelpad, wat natuurlijk de beste voorwaarden voor onvergetelijke wandeldagen biedt. Ook ligt er voor de mountainbiker, fietser met of zonder hulpmiddel schitterende gemarkeerde routes in de omgeving van Medelon, Medebach of Winterberg.

Ontdek het mooie Sauerland te voet.
Wandelarrangement
 

Een 1, 2, 3 of 4 daagse wandeling met transfer op alle dagen. U verblijft alle nachten in de vertrouwde omgeving van ons pension. De bagage laat u op uw kamer. Na een uitgebreid ontbijt gaat u op pad, inclusief lunchpakket. ‘s Avonds kunt u dan genieten van een 2 gangen keuze menu.

Etappes:
1. Medebach – Medelon 15.5 km.
2. Medelon – Kustelberg 14.6 km.
3. Kustelberg – Dudinghausen 19.7 km
4. Dudinghausen – Medebach 13.9 km.

Voor verdere info: info@orketal.eu

Wintersport

Heb je zin om even een paar dagen te gaan skiën of wil je graag leren snowboarden? Pak dan snel je tas en rijd in een paar uurtjes een wintersport in Sauerland tegemoet.

Met plaatsen als Winterberg en Willingen heb je genoeg sneeuwplezier en mooie blauwe pistes voor de beginners. Ben je gevorderde skiër? Pak dan 12 kilometer aan rode pistes of begeef je naar de zwarte.
Verder zijn er in de winter tal van andere activiteiten buiten skiën. Zoals roddelen bij de Ruhrquelle of skigebied Postwiesen.